Les inscripcions estan tancades

Curs de lideratge conscient

Eines per a un lideratge facilitador i transformador 

4a edició | Online i presencial a Barcelona

El món necessita nous lideratges.
Formació adreçada exclusivament a dones, persones trans, no binàries i lesbianes.

 Odoo • Imatge amb peu de foto

DATA LÍMIT PER A INSCRIURE'S AL CURS: 31 DE DESEMBRE DE 2023

Informació pràctica


Calendari

24 de gener, 7 i 21 de febrer, 6 i 13 de març i 3 d’abril

 

Horaris

Dimecres de 10h a 15h

Estructura del curs

6 sessions teòrico pràctiques de 5h cadascuna.
Opcional:
- 3 sessions individuals
- avaluació de l'ús del poder amb l’eina DPI


Idioma

Català

Format

Presencial i online 

Preu

Formació: 350€

DPI: 300€ (opcional).

3 sessions individuals d’acompanyament al lideratge: 240€ (opcional)Presentació del curs

El món necessita dones, persones trans, no binàries i lesbianes d’arreu i d’orígens diversos en espais de poder. Necessitem noves formes d’exercir-lo, formes que tinguin el bé comú com a principal motor i guia ètica, i que a més siguin eficients.

Aquest curs pretén unir persones interessades a liderar, ja sigui en el món de l’empresa, ens els equips directius dels centres educatius, de l’economia social, del tercer sector, de l’administració, de la política o dels moviments socials.
Per tant, està adreçat a assessores, coachs, consultores organitzacionals, emprenedores i equips directius que treballen al món educatiu. Persones amb voluntat de posar el seu potencial al servei del canvi de forma sostenible, persones que vulguin prendre el poder per fer un ús completament diferent del que s’ha fet fins ara.

El lideratge que canvia el món ha de tenir característiques diferents del lideratge convencional, colonial, patriarcal, autoritari, capacitista, capitalista i poc creatiu que hem heretat.
Un lideratge amb un enfocament holístic que no només aborda els aspectes productius d’una organització sinó també el benestar dels seus equips i el seu impacte en la societat i el medi ambient.
Un lideratge que fomenta una cultura de confiança, respecte i col·laboració, que cerca un equilibri entre el suport per aconseguir els objectius desitjats, la creativitat, la innovació i un bon clima de treball.

Perquè aquest nou estil de lideratge sigui inclusiu i accessible, és fonamental que trobi formes de conciliació amb la vida personal i privada i de cura de l’entorn, liderar no pot anar en contra de la sostenibilitat de la vida. Cal, llavors, trobar noves mirades i construir nous relats i experiències al voltant de qüestions tan rellevants com l’amor, les relacions, les cures, la relació amb el nostre cos, les maternitats i la criança. Hi ha la creença que el lideratge efectiu és aquell que s’exerceix marginant la vida privada i desconnectant de la vulnerabilitat, l’emoció i d’altres aspectes fonamentals de l’ésser humà. Volem posar-ho en qüestió.

Amb aquest curs volem promoure el lideratge que permet estar connectades amb nosaltres mateixes, de manera integral. D’aquesta manera exercirem la nostra capacitat d’incidir d’una manera efectiva i, al mateix temps, humana i responsable cap als altres, cap a nosaltres i cap al planeta (si és que es pot separar). 

Programa

Aquest espai formatiu ofereix eines de gestió pràctiques així com guies i exercicis d’empoderament individual i col·lectiu. T’ajudarà a descobrir el teu propi estil i la teva direcció. Si estàs en una fase de recerca o de canvi o, si estàs en un moment de consolidació, el curs t’ajudarà a assentar les teves habilitats i continuar aprofundint en el teu desenvolupament. A més, entraràs en contacte amb una comunitat de persones amb les quals teixir xarxes i donar-vos suport en els vostres camins d’aprenentatge.

Durant el curs adquiriràs habilitats i eines per a: 

 • El teu propi autoconeixement: per poder saber més qui ets, per ser més conscient del teu impacte sobre les altres, per esprémer el teu potencial, apreciar les teves limitacions, i superar les teves pors.
 • Identificar allò que ens desconnecta de la sensació de poder: l’estrès, la pressió o les crítiques afecten les nostres capacitats i habilitats de fer un bon ús del poder. 
 • La mirada transpersonal i el lideratge visionari: que ens ajudi a connectar amb el propòsit evolutiu de l’organització i la mirada a llarg termini, i estar al servei del bé comú.
 • La gestió emocional i la gestió de les diferències i les tensions: per saber escoltar les necessitats de les persones i de l’organització, amb una mirada de curiositat cap a les diferències i els conflictes, que facilita reconèixer l’oportunitat d’aprenentatge que porten.
 • L’acompanyament de persones i equips i saber donar i rebre feedback: com facilitar una bona entesa, cohesió i el treball en equip per a facilitar el desenvolupament de les persones i l’organització.
 • La gestió de l'estrès: és important conèixer com funciona l'estrès i quins són els estressors, per facilitar l’autocura, el suport als equips i a la mateixa organització.  
 • La gestió orientada a resultats: la importància de la claredat en la definició d’expectatives, rols, objectius i mitjans.

L’adquisició d’aquestes eines et permetrà:

 • Fer un ús efectiu i just del teu poder i posar-lo al servei de la visió a la qual vulguis servir.
 • Contribuir a la creació d’una cultura inclusiva i un ambient d’aprenentatge i corresponsabilitat.
 • Acompanyar les persones que tens a càrrec a exercir les seves funcions i oferir-los el suport i nivell de repte adequat perquè desenvolupin al màxim el seu potencial.
 • A bregar amb moments difícils i de canvi veient el seu potencial transformador i desxifrant la informació que ofereixen.
 • A tenir una comprensió sistèmica que et permeti tenir una mirada àmplia i amb perspectiva dels diferents moments i situacions.

Opcionalment, a més d’aquesta formació oferim una eina d’autoavaluació de 360º anomenada Diamond Power Index (DPI) que t’ensenyarem a utilitzar durant el curs. Et donarà moltes pistes sobre l’ús del teu poder. Les eines 360° avaluen les nostres capacitats a partir de múltiples fonts, és a dir, consideren l’opinió i percepció de diferents persones que tenen una relació amb la persona avaluada com a líder (caps, companyes, persones a càrrec, col·laboradores, clientes, persones de l’entorn, etc.).

Un cop realitzat el DPI farem una sessió individual de la qual cada participant sortirà amb una informació personalitzada sobre les seves potencialitats i les seves àrees de desenvolupament com a líder.

Aquesta edició, hem inclòs tres sessions individuals per donar suport al desenvolupament de cada líder. Són sessions per aprofundir, amb cada persona en el suport al desenvolupament del seu rol i en l’adquisició de les eines i habilitats que es presenten a la formació.

Formadores

Odoo • Imatge i text

Núria Danés Darnell

Llicenciada en Sociologia, postgrau en Polítiques Socials i Comunitàries i Diplomada en Treball de Processos. Acompanyo persones, grups i organitzacions en diferents moments del seu camí, i especialment en els moments de repte. Tinc experiència en l’àmbit comunitari i en el desenvolupament organitzacional, on dono suport a viure els desafiaments, els conflictes o els moments de canvi des de la curiositat i l’aprenentatge. Gaudeixo aprenent cada dia de la potencialitat i creativitat dels moments difícils, així com del misteri que els acompanya. Em sento afortunada de viure en un entorn a tocar de natura, sentir-m’hi part i en interconnexió. 


Preus i opcions de pagament

El preu d'aquest curs és de 350€. Tens l'opció de fer el DPI i sessions individuals d'acompanyament

 • 1r pagament fins el 31 de desembre de 2023: 350 €
 • 2n pagament (Opcional) si vols fer el DPI (Diamond Power Index®) i la sessió de retorn, fins el 29 de febrer de 2024: 300 €  
 • 3r pagament (Opcional) si vols fer les 3 sessions individuals d'acompanyament al lideratge, fins el 29 de febrer de 2024: 240€
Odoo • Text i Imatge

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per a reservar la plaça. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.  Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org.

Podeu veure aquí la normativa d'inscripcions.