Les inscripcions estan tancades

Facilitant l'ecoansietat 

Eines per no col·lapsar amb el col·lapse

Sessió Online

Amb Neus Andreu Monsech

Ara més que mai, la capacitat d'acció i l'esperança en el futur són imprescindibles precisament per evitar la tragèdia


 

Informació pràctica


Calendari

19 de juny

Horaris

De 18 a 20 h

Estructura del taller

1 sessió de 2 hores


Idioma

Català

Format 

Online

Preu

15 €

Es podrà fer el pagament en un import únic. Sobre el taller

Obrir els ulls a realitats allunyades de les quals desitjaríem, fa mal. Vol dir atrevir-se a veure el patiment propi i dels altres. Vol dir aprendre a assumir les pròpies ferides i, el que és encara més difícil, assumir-se com a responsable del dany que altres persones, comunitats i la mateixa terra estan patint. I també, vol dir comprendre que les coses poden arribar a anar molt pitjor del que ja van ara.

El moment històric que vivim ens demana de nosaltres dues coses: mirar una realitat potencialment catastròfica i al mateix temps creure fermament que encara som a temps de pal·liar el desastre.

El canvi que necessitem per a garantir la sostenibilitat de la vida reclama que prenguem consciència de la nostra interdependència, ja que ens necessitem mútuament. Cal entendre que l'altre també soc jo, i que la seva destrucció i la del medi en què estic vivint, és també la meva destrucció.

En aquest monogràfic oferirem plantejaments i eines per treballar, tant de forma individual com col·lectiva, amb l'ansietat que provoca la crisi climàtica en què estem immerses.

Parlarem de...

  • Com fer una acció sostenible des de la reflexió, i aturant-nos. Cuidar-se, mirar cap endins, mirar a l’entorn immediat, entendre que tot això són formes d’acció.

  • Com atendre l’impacte que té la informació del col·lapse (no només llegir-la o escoltar-la). Hem de saber digerir la informació, comprendre-la cognitivament i assumir-la emocionalment i després, processar l’impacte, fer els dols necessaris. 

  • Estar connectades amb les emocions i notar com ens transformen i ens fan més sensibles i més humanes, i més capaces per a l'acció sostenible.  

  • Com combatre el negacionisme, intern i extern, per elaborar discursos més inclusius. 


Com passem del relat col·lapsista a l'acció conscient? Estem vivint en un context de multi crisi que està  portant a moltes persones i col·lectius a sentir ansietat, depressió i por, el que precisament paralitza la capacitat d’actuació que el món necessita. Però tot i aquest context podem activar accions, idees i actituds potencials que ens permetin trobar resposta en el present. En aquest vídeo us compartim algunes claus que des de Fil a l'agulla creiem que són imprescindibles per als canvis que el món necessita.


Odoo • Imatge amb peu de foto
 

Formadora

Odoo • Imatge i text

Neus Andreu Monsech

Nascuda a Barcelona, llicenciada en Dret a la Universitat de Barcelona i Diplomada en Treball de Processos per Processwork UK. Exerceix com a facilitadora de grups, formadora, consultora organitzacional. És cofundadora de Fil a l'agulla i de la primera escola internacionalment reconeguda de Treball de Processos a l'Estat Espanyol. És també mare de dues criatures que la inspiren en cada pas. Durant els últims 20 anys ha treballat en un ampli ventall d'àmbits a diferents països: des de la cooperació internacional, la defensa dels drets humans, el trauma col·lectiu i la justícia transicional fins a la prevenció i atenció a la violència de gènere, l'educació, la gestió de conflictes i, més recentment, en l'àmbit de l'emprenedoria, el desenvolupament organitzatiu i la política. La seva passió és donar suport a organitzacions, comunitats, grups i persones en moments de canvi o crisi donant ajudant a la creació de nous patrons de lideratge basats en valors com la inclusió, l'eficiència i la sostenibilitat. Està profundament inspirada pel Treball de Processos, l'ecofeminisme i enfocaments restauratius.

I tot aquest bagatge en diferents disciplines i contextos culturals diversos li ha donat la capacitat d'entendre la complexitat de les situacions, de veure'n la riquesa i d'entrenar la seva ment per anar més enllà de l'obvi. Paral·lelament, també està facilitant i donant suport a persones, líders i grups a Ucraïna amb el xoc, el trauma i la impotència que la guerra està provocant i treballa amb ells per crear un programa de postguerra que pugui donar suport, tan aviat com sigui possible, a la recuperació i reconstrucció del país.


És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per a reservar la plaça. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.  Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org.

Podeu veure aquí la normativa d'inscripcions.